Koi Princess

Koi Princess – proppad av funktioner

Även om jag har mitt hjärta i Västafrika är jag inte alls främmande för att resa och uppleva andra kulturer än den i Gambia och Senegal. Jag har rest mycket till Asien och Japan i mina dagar och ett land jag känner lite extra för är Japan. Det är då inte direkt det moderna Japan med all högteknologi som intresserar mig utan snarare det gamla Japan med dess rika kultur.

I september fick jag höra talas om att NetEnt höll på att slipa på en slot med Japan som tema. I slutet av november dök den automaten sedan upp och jag kastade mig givetvis över spelet direkt. Jag kan direkt säga att spelet inte var riktigt som jag tänkte. Jag hade sett framför mig samurajer, kampsport och liknande, men inget av det fanns med i spelet. I stället var det manga för nästan hela slanten. Manga är lite väl modernt för mig, måste jag tillstå, men samtidigt tycker jag att NetEnt har lyckats väva in mangaidén med äldre dagars Japan på ett ganska snyggt sätt.

Jag köper temat nästan rakt av, även om jag har några små invändningar. Jag kan dock inte säga något negativt om spelets specialfunktioner. Jag vet inte om NetEnt har tänkt att dra igång en slags tävling mellan speltillverkare om vem som kan proppa en spelautomat mest full av bonusfunktioner, men klart är att NetEnts spelmakare har gjort sitt yttersta för att mata Koi Princess helt proppfull med bonusar. Räknar jag bara med ”specialarna” som är unika för spelet kommer jag upp i åtta stycken. Tar jag med även jokrar och liknande kommer jag upp i elva funktioner. Det är väl något slags rekord?

Jag tycker särskilt bra om de slumpmässiga funktionerna som dyker upp hipp som happ i grundspelet. Att inte behöva vänta (förgäves?) på bonusfunktioner såsom free spins är riktigt skönt!