Major Millions

Major Millions – fult spel med stor jackpott

Vissa automater är verkligen inte snyggt utformade. Major Millions från spelutvecklaren Microgaming är en sådan. Den här videoautomaten påminner betydligt mer om en spelautomat av gamla dagar än om en modern videoslot. Det enda som skvallrar om att Major Millions är skapad under 2000-talet är att den har fem hjul. Klassiska spelautomater brukar ha tre hjul. Grafiken är lite pixlig och animationerna håller inte särskilt hög klass. Ljudet väger kanske upp något. I bakgrunden hörs ljudet från en parad där majoren som har namngett spelet är huvudperson.

Bakgrundsljudet ger en ganska skön inramning till spelandet.

Ful eller inte. Den visuella framtoningen är kanske mindre viktig när Major Millions har en progressiv jackpott att ståta med. Med en progressiv jackpott kommer man undan med allt! Jackpotten går till den spelare som lyckas få fem jackpottsymboler på den femtonde insatslinjen i en spelomgång för maximal insats. Om man inte spelar för maximal insats vinner man i stället en fast jackpott. Den är betydligt mindre än den progressiva jackpotten.

Jag har provat på Major Millions kanske tio gånger sammanlagt under åren. Jag har inte vunnit jackpotten. Om jag hade gjort det hade jag inte skrivit på den här bloggen. Jag hade befunnit mig på ett varmt ställe med långa sandstränder och vajande palmer! Dock har jag lyckats gå ordentligt plus på det ordinarie spelet. Det var någon gång jag hade extrem tur med scattersymbolerna flera gånger i rad och flerdubblade min insats på bara några minuter.